Gospodarz prowadzi ekologiczne gospodarstwo rolne, w którym produkuje się szeroką gamę warzyw. Powodem, dla którego zajmują się rolnictwem ekologicznym, jest to że warzywa, które uprawiają bez pestycydów i nawozów sztucznych są smaczne i zdrowe.Chcą oferować te warzywa klientom, aby pomóc im żyć zdrowszym i szczęśliwym życiem. Lubią pracować z poczuciem życia, ziemi i pór roku. Przyjmują również stażystów, którzy studiują rolnictwo na uniwersytetach. Będziesz miał zatem wiele okazji, aby dowiedzieć się więcej o rolnictwie ekologicznym i cieszyć się naturą w prefekturze Nagano.
Rola wolontariusza:
1. Zbiór
2. Pakowanie
3. Pielenie
4. Siew
5. Sadzenie
6. Kompostowanie
7. Sprzątanie w restauracji
8. Zmywanie naczyń w restauracji
Wymagania:
Musisz mieć od 18 do 40 lat. Gospodarz przyjmuje jednocześnie tylko jedną osobę. Nie jest wymagane określone doświadczenie, ale musisz interesować się kwestiami środowiskowymi / rolnymi i rolnictwem ekologicznym, a także cieszyć się fizyczną pracą na świeżym powietrzu i życiem na wsi. Preferowana jest podstawowa znajomość języka japońskiego.
Okazja językowa:
Będziesz pracować z japońskimi pracownikami i praktykantami; Podczas pobytu będziesz mieć wiele okazji do ćwiczenia języka japońskiego.
Okres:
od lipca do października
Czas trwania:
jeden miesiąc
Godziny pracy:
8 godzin dziennie i 1 dzień wolny
Co obejmuje:
zakwaterowanie, trzy posiłki dziennie, niezbędny transport związany z pracą (transport do najbliższej stacji)
Czego nie obejmuje:
loty, ubezpieczenie podróżne, dodatkowe zajęcia w dni wolne od projektu