Wywiad ICHIGOⓇ w restauracji HAIKARA
Zapraszamy na kolejny odcinek naszej serii wywiadów ICHIGOⓇ, gdzie poznajemy pasjonatów kultury japońskiej w Polsce!
W tym epizodzie odzwiedziliśmy restaurację curry "Haikara", którą prowadzi Daisuke Maki w Poznaniu.
Miejsce, gdzie smak curry spotyka kulturę Japonii
Kiedy myślimy o kuchni japońskiej, to sushi i ramen często przychodzą nam na myśl jako pierwsze. Jednak w Polsce istnieje restauracja, która odniosła ogromny sukces, oferując coś zupełnie innego - przepyszne dania curry. "Haikara" to miejsce, które przenosi klientów w podróż przez smaki Japonii, a jej specjalnością jest danie Katsu Curry.
Podczas oglądania tego odcinka naszej serii nie tylko dowiemy się, dlaczego Katsu Curry jest tak cenione w menu "Haikara", ale także zrozumiemy, dlaczego to miejsce stało się ważnym punktem na kulinarnej mapie Polski. Co więcej, Daisuke Maki podzieli się z nami swoimi doświadczeniami z życia w Polsce, opowie o pięknych miastach, ale także o trudnościach związanych z surowymi zimami.
Serdecznie zachęcamy do obejrzenia najnowszego odcinka:
Zobacz odcinek
PS. Czy widzieliście już drugi odcinek naszej serii wywiadów ICHIGO®? Jeśli nie, to gorąco zachęcamy do obejrzenia! Rozmawiamy z Mirosławem Adamowskim, prezesem i instruktorem w Gdańskim Klubie Karate Do - najstarszym klubie karate w Polsce, o bogatej historii i tradycji.
Zachęcamy do subskrypcji naszego kanału, aby nie przegapić kolejnych odcinków - więcej materiałów, więcej historii i więcej inspiracji już wkrótce!